Website toolkit om zelf je website te maken

Tools voor je online business website

Ik raad enkel die tools aan die ik zelf gebruik om mijn webdesign projecten op te bouwen en te doen groeien. Geen eendagsvliegen of shiny-object-syndromen hier, ik deel enkel de beste tools die bleven plakken in mijn ruim 15-jarige webdesign carrière.

De basics van je WordPress website

Must-have tools voor een future-proof online business

Combell 1

Vanaf €5,99/maand

Combell

De grootste Belgische aanbieder van webhosting én de beste.

Betrouwbare webhosting, een uitzonderlijk snelle en vriendelijke support, de meest performante hosting van de Belgische markt.

Lees hier waarom ik steeds Combell aanraad, ook vanaf het prille begin van je zaak.

WordPress(.org)

Een volwaardig cms geïntegreerd met blog en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

40% van alle websites wereldwijd gebruikt WordPress als motor. Bedrijven groot en klein vertrouwen op de kracht en de eenvoud van WordPress, waarom ook jij niet? Heb je via Combell je hosting aangevraagd, dan installeer je het simpelweg met 1 klik. Zo eenvoudig is het echt. Probeer het eens en laat je overtuigen.

Kadencewp v 2

Gratis | Vanaf €139/jaar

Kadence thema & blokken

Een super flexibel en performant thema dat snelheid voorop stelt en SEO-vriendelijk is, perfect aangevuld met de drag-and-drop Kadence blokken.

Een mobielvriendelijk thema waarmee je alle richtingen uitkan wat betreft design. Ben je zelf geen designer en weet je niet waar te beginnen? Maak gebruik van hun gratis starter templates om een quickstart te nemen voor je website. Je bouwt supersnel je website, landingspagina’s, gratis weggever formulieren, link-in-bio,… Gratis proberen of uitbreiden met de Pro plugin voor meer functies.

Convertkit stacked 3

Gratis | Vanaf €99/jaar

ConvertKit

Het meest gebruiksvriendelijk platform om je websitebezoekers een gratis weggever aan te bieden, om ze daarna met je e-mails nog meer waarde te bieden.

Door gratis beginnen tot 300 contacten kun je makkelijk even testen en voelen hoe warm het water is. Nieuwsbrieven of wekelijkse content updates stuur je op een heel intuïtieve manier met ConvertKit. Klaar voor het échte werk? Met automatische e-mailreeksen bouw je in enkele klikken je marketingfunnels op.

Essentiële plugins voor SEO en online betalingen

Rank math logo

RankMath SEO

De gebruiksvriendelijkste en meest uitgebreide SEO-plugin op de markt.

Deze modulaire plugin geeft je alle SEO tools die je nodig hebt om je website vindbaar te maken bij de zoekmachines. Local SEO, WooCommerce, 404 monitor, redirections, sitemaps,… Niet voor niets het Zwitsers zakmes voor WordPress SEO.

Gratis | Vanaf €54/jaar

Woocommerce logo 1 4

WooCommerce

Het grootste en best ondersteunde webshopplatform voor WordPress.

Een eenvoudige, maar toch krachtige tool waarmee je zowel fysieke als digitale producten beheert en verkoopt op je eigen WordPress website. Het beste van alles? Het is gratis beschikbaar.

Gratis

Mollie logo 1 5

Mollie

De meest gebruiksvriendelijke betalingsverwerker voor Belgische én Nederlandse klanten.

Op zoek naar de makkelijkste betaalplugin voor WordPress? Zoek niet verder. Met Mollie betalen je klanten met Bancontact, KBC, ING, Belfius en allerlei andere betaalmethoden op een veilige en gebruiksvriendelijke manier.

Gratis + variabele transactiekost