Je live WordPress website lokaal installeren: veilig en eenvoudig

5/5 - (1 stemmen)

Heb je je ooit al afgevraagd hoe je op een eenvoudige en veilige manier kan experimenteren op bestaande WordPress website? Zonder dat je risico loopt op fouten, errors, conflicten tussen plugins, thema’s en andere frustraties 🤯

Het antwoord is Local!

Simpel gezegd: je installeert eenvoudig het programma Local op je computer (Mac of Windows) waar je een kopie van je live website op plaatst.

Je hoeft geen code te kennen om op een veilige manier je website te gaan aanpassen, te updaten of grondig te gaan restylen.

1. De voordelen van je WordPress website lokaal te installeren

Waarom de extra moeite nemen om je WordPress website lokaal (op je eigen computer) te gaan installeren?

✅ Veilig en zonder risico

Als je niet helemaal zeker bent wat je gaat doen of je bent niet zo vertrouwd met WordPress, is dat zeker een goede reden om lokaal te werken.

Je kunt experimenteren zonder dat dat allemaal het daglicht ziet. Maak je een foutje, krijg je errors of andere waarschuwingen, dan hoef je je geen zorgen te maken: je live website blijft zoals het is en je bezoekers blijven hun vertrouwde website zien.

✅ Bespaart je geld

Ben je een totale beginner? Dan kun je op deze manier wel wat geld uitsparen.

Om je website te bouwen heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Dat kost uiteraard geld. Als je daarentegen eerst lokaal gaat ontwikkelen, kun je misschien een half jaar hosting uitsparen (of de tijd die je nodig hebt om je website op poten te zetten).

✅ Snellere aanpassingen

Lokaal aanpassen betekent dat je niet moet wachten op servers. Dit zorgt voor een stevige tijdswinst (zeker als je webhosting niet optimaal is)

2. Wat heb je nodig?

3. Aan de slag

Gelukt? Super!

Niet helemaal gelukt? Laat gerust horen waar je vast zit, ik help je graag.

Deze vind je misschien ook interessant