Waarom online ondernemen – 7 redenen

5/5 - (1 stemmen)

Waarom wil ik online ondernemen, misschien heb je jezelf die vraag al eens gesteld en was de enige reden die in je opkwam PASSIEF inkomen 🤑 Luister/Lees dan vooral even mee naar mijn 7 redenen.

Transcript 👇

Als passief inkomen je enige WHY is om online te ondernemen geloof ik niet dat je succesvol zal zijn. Of toch niet op een duurzame manier. Ik geloof NIET in compleet passief inkomen, je zal altijd wel een bepaalde inspanning moeten doen om die inkomsten te waarborgen.

Voor mij zijn er wel 7 redenen waarom ik online wil ondernemen.

1. Om uit mijn comfortzone te komen

Het is een manier om mezelf te blijven uitdagen: wanneer ik in de comfortzone kom, wordt alles nogal makkelijk. Het werk gaat heel vlot, ik heb heel snel een oplossing, maar op den duur wordt dat nogal snel saai.

Steeds dezelfde “bewezen” manier, de proven tactic gebruiken is extreem gemakkelijk en daar ontstaan ook SOP’s uit (voor wie niet weet wat een SOP is: een standard operating procedure, aka een handleiding van je proces) Dat is heel erg goed en handig voor wanneer je iets gaat uitbesteden. Maar eens ik een bepaald proces onder de knie heb, heb ik het vaak ook gezien ermee.

Ik weet intussen hoe ik een website bouw, ik ken het hele webdesign proces, maar hoe zit dat met écht online ondernemen?

Tot nu toe pak ik mijn hele aanbod vrij klassiek aan, in die zin dat ik vrij weinig toepas van het online ondernemen op zich.

Ik wil dat nu net gaan ervaren, gaan bijleren en ermee gaan experimenteren. Gewoon omdat ik een sucker voor zelfontwikkeling ben…

Ik ben een echte millennial en blijkbaar zijn ze enorm bezig met zelfontwikkeling. Ik hou ervan. Ik hou ervan om alles door elkaar te mixen, een beetje chaos in de ketel. Ik ben nooit tevreden met de status quo. Daar zal wel iets van voer voor psychologen achter zitten!

Een nieuw project, een nieuw leertraject, houdt het interessant en dat is iets waar ik echt warm van wordt.

2. Om eerstehands kennis op te doen

De tweede reden sluit aan bij mijn vorige reden: ik vind het gewoon leuk om nieuwe kennis op te doen en die kennis te kunnen delen.

Tegenwoordig wordt veel kennis gewoon tweedehands gedeeld.

Wat wil ik daarmee zeggen? Mensen lezen iets nieuws, een nieuw concept en begrijpen dat ook. In plaats van die kennis eerst eens toe te passen en te ervaren hoe het is, gaan ze die kennis gewoon verder delen onder de vorm van een blogpost, een online cursus of workshop.

Maar dat is tweedehands kennis die ze dan gaan derdehands maken…

Joseph Kessels heeft over het begrip Tweedehands kennis een boek en zelfs op Youtube vind je filmpjes van deze Nederlander. 👇

Onze hele schoolsysteem is gebaseerd op vnl. tweedehandskennis (of misschien ook derde, vierde? wie weet) Maar waarom vind ik dit belangrijk?

Ik wil graag vanuit eerstehands kennis kunnen advies geven aan bv. klanten of andere mensen authentiek advies kunnen geven hierover over dingen die ik zelf ervaren heb.

Zonder dat ik uit mijn geheugen moet putten; hoe was het nu ook al weer? Nee, ik wil het ervaren en doorgeven aan anderen.

3. Om een relatable voorbeeld te zijn

Ik persoonlijk kan me niet identificeren met Amy Porterfield, Marie Forleo, Jenna Kutcher,…

Ze zijn een mooie inspiratiebron, een perfect voorbeeld en dat kan dienen om te manifesteren waar je naar toe wilt.

Maar zij zitten al zover in hun proces, in hun persoonlijke journey, dat het moeilijk is voor om mij met hen te vereenzelvigen.

Als ik meteen hun voorbeeld nastreef creëer ik al veel te hoge verwachtingen, veel te snel. Terwijl het eigenlijk een traag proces is. Dat moet genormaliseerd worden. Geen overnight successen, maar een traag en plezant proces.

Op die manier zou ik graag een inspiratiebron zijn, een soort van rolmodel willen zijn voor mensen die ook dit avontuur starten, laten zien dat het niet all fun and games is. En dat het ook wel TRAAG mag gaan.

4. Om startende ondernemers te helpen en barrières weg te nemen

Ik wil ook startende ondernemers helpen met het bouwen van een website.

Op die manier wil ik de barrière verlagen voor deze starters. Waarom is een goede, wervende en converterende website enkel weggelegd voor de ondernemers die het budget kunnen vrijmaken?

Het zou niet enkel mogen weggelegd zijn voor de gevorderde ondernemer die dan ook heel makkelijk die investering kan doen

Ik geloof dat ook startende ondernemers een gigantische impact kunnen maken op anderen, op de wereld, dus waarom kunnen die ondernemers ook niet onmiddellijk starten met een goed opgebouwde website, die dan ook in de toekomst zeer flexibel kan meegroeien met hun bedrijf?

5. Om de wereld mooier te maken en meer impact te hebben

Ik heb zelf mogen genieten van een fantastische coach, meer bepaald een loopbaancoach.

Cathérine als je dit hoort, ik ben u nog steeds zo ontzettend dankbaar voor alle inzichten die je mij gaf tijdens onze sessies…

Cathérine, heeeft eigenlijk meer gedaan dan enkel loopbaancoaching, zij heeft een heel bewustwordingsproces in gang gezet, waar ik nu nog steeds de effecten van voel.

Ik denk ook eens dat dat proces in gang gezet wordt dat je nooit meer terug kan.

Heel veel coaches, experts of ook kennisondernemers willen graag online gaan met hun waardevolle programma’s en ik ben ervan overtuigd dat zij een grotere impact kunnen maken op die manier.

Als ik dan ook die coaches en online ondernemers kan helpen om dat te doen, dan is mijn missie geslaagd!

Want ik wil de wereld ook mooier maken, grotere impact hebben mijn omgeving.

Want iemand die bewust wordt van zichzelf, van zijn gedachten, emoties, en een daarna bewuste keuze kan maken om zijn leven, zijn werk of relatie anders aan te pakken, is in mijn ogen een gelukkiger en mooier mens.

6. Voor financiële vrijheid

Een min of meer voorspelbare bron van inkomen die los staat mijn aan- of afwezigheid.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een betere balans tussen carrière, gezin en privé. En ik weet dat is een evenwichtsoefening, dat ongetwijfeld een eeuwigdurend proces zal zijn.

Mijn business is compleet afhankelijk van mij en mijn inspanningen. Je kent misschien de freelancersuitdrukking de feast & famine, de vette en de magere jaren, daar wil ik vanaf!

Wat ik wil bereiken: of ik nu aanwezig ben of niet, of ik nu in vakantie ga of met een ziek kind zit… Ik wil dat mijn business kan doorgaan zonder mij.

Ik ben dus wel op zoek naar een bepaalde vorm van financiële vrijheid, zowel in mijn hoofd ben ik op zoek naar peace of mind, maar ook heel concreet in de business zelf wil ik een bepaalde vrijheid bereiken, dingen kunnen uitbesteden en zelf kunnen doen waar ik het beste in ben.

Gaat een beetje gepaard met passief inkomen, maar toch niet helemaal… Want ik geloof niet in écht passief inkomen. Er gaan altijd inspanningen nodig zijn om dat inkomen te waarborgen. En dat is ook helemaal niet erg, maar ik wil de afhankelijkheid van mijn business op dat vlak iets gaan verminderen.

7. Om mijn expertise zichtbaar te maken aan de wereld

Ik heb doorheen de jaren heel wat kennis verzameld: branding, vormgeving, webdesign, conversieoptimalisatie, business, content marketing, strategie en tactieken en datt komt nu allemaal samen in dit ene project voor mij.

Waar vroeger alle elementen los stonden van elkaar en waar ik ze enkel hier en daar eens toepaste voor klanten, doe ik dit nu helemaal voor mezelf en ga ik alle losse puzzelstukjes gaan samenleggen.

De doelstelling van dit project is niet het eindresultaat, wanneer ben je aan het einde? Hopelijk alleen als je sterft of als je je business gaat verkopen. De doelstelling is dus het proces op zich.

Ligt dat proces mij? Vind ik het leuk om te doen? Welke hindernissen zal ik tegenkomen?

Dat zijn vragen waar ik nu het antwoord zelf nog niet op weet, maar die doorheen het proces wel gaan duidelijk worden.

Voor mij dient dit project ook om aan te tonen dat ik een bepaalde expertise bezit, die ik succesvol kan toepassen, en om zo in de toekomst andere mensen te kunnen inspireren om ook op te starten als online ondernemer.

Misschien herken je jezelf in één van deze redenen, of in meerdere redenen… Heb jij nog een andere reden om online te ondernemen? Dan hoor ik dat graag!

Je kunt me vinden op instagram @annsophiebe

Deze vind je misschien ook interessant